Teamprestatie! Gerelateerd aan homogeniteit?

Hoe is het mogelijk dat een team in de flow raakt, top prestaties neerzet en vervolgens een paar jaar later beland tot in het afvoerputje van de kleedkamer. De benodigde kwaliteit om op dit niveau te continueren is onbetwist een van de belangrijkste zaken. Maar wat als er geen vermindering in kwaliteit optreed, maar een verandering in kwaliteit. Het is een makkelijke en gevleugelde uitspraak. Goed, we presteren minder en dit komt door vermindering in kwaliteit. De eerste vraag die er bij mij dan op komt is: welke kwaliteit heb je dan wel?

Teamprestatie valt en staat met een positieve instelling. Hier hoef je als trainer/coach al weinig voor te doen. Het credo is volgens mij selecteren én je bent zelf het grootste voorbeeld. Laat je niet alleen misleiden door prachtige, individuele acties van een speler, maar kies voor teamplayers. Een type speler die met vedettes kan dealen en het belang inziet van het maken van ondergeschiktheid in het spel, maar nooit door het ondergeschikt maken van hun eigen persoon. Met zo’n positieve instelling komt gelijk ook vreugde en plezier. Wanneer dat goed is ben je in staat om niet alleen met z’n allen te presteren, maar ook om teleurstellingen en verliezen te verwerken. En alleen dan ben je echt in staat om beter te worden met elkaar.

Binnen dit proces zijn nog een paar belangrijke zaken. Het plaatje of het punt op de horizon waar je met elkaar naar toe wilt. Doelstellingen zijn onvermijdelijk bij prestaties, maar helaas krijg je dan vaak te maken met het IQ wat er in je team zit. Geloof me maar als ik zeg dat korfbal is voor mensen met brains en dat je mensen nodig hebt met de gave om intelligentie te combineren met fysiek handelen en belasting. Uiteraard mag het talent en de mentaliteit van die mensen niet worden vergeten.

Verder moet je iedereen laten doen waar hij of zij goed in is. Dit zijn in het korfbalspel vaak 2 functies, maximaal 3. Laat je mensen dit ook uitspreken naar elkaar. Communicatie is hierin de “opening door” en de sleutel is de coach. Als je dingen doet waarvan je weet dat je daar bekwaam in bent, dan geeft dat vertrouwen aan jezelf en daarmee ook vertrouwen naar de mensen om je heen. Tevens zorgt dit ervoor dat iedereen beter weet wat hij of zij moet doen en wat er van ze wordt verwacht. Dit maakt niet alleen de coaching makkelijker, maar er zal ook meer begrip zijn voor elkaar en het zal duidelijkheid scheppen.

Als je in staat bent om dit te bewerkstelligen, dan heb je zeker succes. Genoeg om kampioen te worden? Waarschijnlijk niet als direct gevolg, maar homogeniteit en plezier zeker!

1 reacties

  1. Hester 9-7-2012

    Top artikel Peter! En dit is niet alleen van toepassing op het korfbal, maar ook in teams in werksituaties! Complimenten!

Reageer